Verksamhet

Förskolans ledord är trygghet, gemenskap och utveckling - kärnvärden som på olika sätt genomsyrar verksamheten och där pedagogernas arbete är det viktigaste av allt. 

Vi har i nuläget ett underbart, sammansvetsat gäng med förmågan att se alla barn, ta tillvara på deras intressen, deras vilja och lust att lära samt stärka barnens tillit till sig själva. 

 

Naturligtvis är barnens delaktighet och inflytande över verksamheten viktig, och vi värnar om den lilla gruppen och varje individ. Den pedagogiska verksamheten bygger på det omsorgsfulla lärandet och barnens lustfyllda lek - för oss är det viktigt att barnen både får leka fritt och arbeta under mer ordnade och utvecklade former. Målsättningen är att alltid blanda olika arbetssätt och pedagogiska metoder för att möta varje barns behov. 

 Den viktiga maten

Vi ägnar vår mat mycket tid och omtanke. Vi får närproducerad, caterad mat från Strandborgen. Det bakas också en hel del efter personlig inspiration! Vi uppmärksammar traditioner såsom ”våffeldagen, fettisdagen, kanelbullens dag” samt lussebak och pepparkaksbak inför julen. Barnen är ofta med och förbereder dagens mellanmål genom att baka bröd och t.ex. blanda smoothies.

 

I verksamheten lyfter vi in och uppmärksammar Sveriges fem nationella minoriteter och minoritetsspråk och precis som de svenska traditionerna har även barnens olika hemspråk, högtider och traditioner en självklar plats hos oss på Tryggis. 

 

Öppettider

Öppettiderna anpassas efter familjernas aktuella behov. I nuläget är verksamheten öppen måndagfredag, kl. 07.00-17.00. Självklart arbetar pedagogerna utifrån förskolans olika styrdokument och lägger stor vikt vid att de grundläggande värdena genomsyrar hela verksamheten i det dagliga praktiska arbetet. Då förskolan är liten arbetar pedagogerna nära rektor, och med stöd, uppmuntran och input från styrelsen utvecklas den pedagogiska verksamheten.

 

Alla pedagoger på Tryggis Förskoleförening har tillgång till friskvårdsbidrag, arbetskläder, samt avgiftsfri pedagogisk lunch, mellanmål och frukt. 

 

Digitala verktyg, såsom TYRA-appen, används regelbundet för kommunikation mellan hem och förskola.